Risotto er dødlækkert og mega populært, men har du prøvet den nordiske udgave af risotto med dansk perlebyg i stedet for ris? Det er et fantastisk alternativ til den traditionelle risotto, fordi der benyttes lokale råvarer - og så smager det virkelig godt! Med denne bygotto får du en skøn og cremet vegetarisk ret, som er en sikker vinder hver gang!
Du skal bruge:
Svampe-puré:
450 g svampe
20 g smør
2 spsk olie
3/4 dl fløde
Bygotto
:450 g perlebyg
1½ L vand med bouillon
Æbleeddik
80 g groftrevet hård ost (fx parmesan eller ravost)
Sådan gør du
1. Svampe-puré Rens svampe for eventuelle urenheder. (Pssst - se vores guide til hvordan du gror dine egne østerhatte i kaffegrums)
Varm en pande med olie og smør, og steg svampene indtil de er gyldenbrune.
Blend svampene med fløden. Benyt enten en stavblender eller en foodprocessor til dette. Stil puréen til side.
2. Bygotto Kom perlebyg og bouillon i en gryde med vand og bring det i kog. Skru derefter ned til medium varme og lad perlebyggen koge ind.
Når perlebyggen er kogt ind, tilsæt 2 dl. kogende vand og den færdige svampepuré. Lad det koge op kortvarig.
Tilsæt osten mens bygottoen stadig er letflydende.
Skru ned for varmen og rør godt rundt mens det simrer.
Når bygottoen er færdig, har den en cremet og let konsistens. Smag til med salt og æbleeddike og servér med det samme. Bon appetit!
Hvordan laver du bygotto? Del det gerne med #groselv og tip os hvis du har forslag til forbedringer!
Commenti