Har du læst vores guide til at sanke? Og har du været afsted endnu? Langt de fleste af ingredienserne til denne pesto kan du nemlig sanke i naturen! Så hop afsted på en sanketur og brug så denne guide til at lave en lækker sanke-pesto bagefter.
Når man sanker, er det ikke sikkert man kan finde præcis de ting man skal bruge i denne opskrift, så brug det som en rettesnor og undlad så bare de ting du ikke kan finde og tilføj evt. nogle andre.
Du skal bruge
Solsikkekerner
En smule sukker, salt og peber
Olie
Du skal sanke
1 del skvalderkål
1 del løgkarse
1 del mælkebøtte
1 del rød Tvetand
En smule røllike
Kløverblomster, bellis og andre smukke blomster til at pynte med.
Sådan gør du
1. Vask og snit alle dine sankede ting
2. Blend alle ingredienserne sammen (rist gerne solsikkekerner kort på panden inden - det giver god smag).
3. Tilsæt olie indtil du opnår den ønskede konsistens.
4. Smag til med sukker, salt og peber. Brug sukkeret hvis du synes din pesto er blevet lidt bitter.
5. Pynt med blomster
Brug pestoen som tilbehør til fladbrødet, på salaten eller i en pastaret. Uanset hvad, skal den nok hurtigt forsvinde!
Hvis du har lyst til at udvide opskriften, kan pestoen også opgraderes ved at tilsætte lidt parmesan og forskellige nødder. Fortæl os meget gerne hvordan du laver din persillepesto! Del det med #groselv og tip os hvis du har forslag til forbedringer.
Comments