Denne rødbedehummus er et lækkert supplement til den traditionelle hummus. Rødbeder tilfører en dejlig sødme, og så er den super nem at lave. Rødbedehummes er rigtig sundt pålæg til brødet, og kan også fungere fantastisk som dip til grøntsager eller i en sandwich til madpakken. Denne opskrift er til 4 pers.
Du skal bruge:
3 store rødbeder
1 fed hvidløg
En håndfuld kogte kikærter
To håndfulde sesamfrø
Stødt spidskommen
Koriander
1/2 citron (saft og skal)
Olivenolie
Evt. persille til pynt
Sådan gør du
1.
KOG RØDBEDER Vask dem grundigt og sæt dem til at koge i rigeligt vand. Det tager cirka 45-60 minutter. Imens kan du lave step 2 og 3.
2.
RIST SESAMFRØ Rist frøene på panden til de er gyldne og sprøde. Læg dem til side.
3.
RIST KIKÆRTERNE Kikærterne skal ristes på panden sammen med koriander og spidskommen, (brug så meget som du har lyst til), lidt olivenolie og hakket hvidløg.
4.
SMUT RØDBEDERNE
Tjek at de er helt møre. Tag dem hen til vasken og hold dem under koldt vand, til de kølet så meget ned, at du kan holde på dem. Smut skrællen af - ved vasken, for det farver!
5.
BLEND KIKÆRTER & RØDBEDER Blend kikærter og rødbeder i en blender eller med en stavblender i en skål. Smag til med salt peter, citronsaft og citronsaft. Rør sesamfrøene i. Volià!
Comments