Lav din egen læskende sommerchampagne ud af sæsonens bær og frugter. I denne opskrift er der brugt rabarber.
Du skal bruge:
1 bundt rabarber
3 dl sukker
Saft og revet skal fra en halv økocitron (koges med)
Resten af den halve citron bruges til at smage saften til med
1,5-2 liter vand (afhængigt af, hvor stærk en smag der ønskes)
Sådan gør du
1.
Rens rabarberne for jord og skær dem i mindre stykker (Brug også meget gerne den hvide ende, da meget af smagen sidder her).
2.
Hæld rabarber, sukker, saft og skal fra den halve citron og vand i en stor gryde og lad det koge i fem minutter.
3.
Lad det trække i en halv times tid (smag den evt. til - er den for sur/stærk/sød kan du fint justere smagen efter kogning).
4.
Si saften fra og hæld det på en rengjort 1,5 eller 2-liters flaske, afhængigt af hvor meget saft du har lavet, men lad der være 10 cm luft i toppen.
5.
Afkøl saften hvis den stadig er varm.
6.
Tilsæt en lille knivspids champagnegær til blandingen, ryst flaske grundigt og pres luften ud af flasken og sæt låget på igen.
7.
Pak flasken ind i et viskestykke eller læg den et mørkt sted, så gæringsprocessen kan starte!
8.
Vent et døgn eller til flasken er udspilet, og nyd den lækre rabarbercider. Skal det være ekstra festligt kan du tilsætte lidt champagne :-)
Comments