Du har nok hørt om den kendte havtorn med dens mange egenskaber, men har du prøvet selv at sanke den og lave snaps ud af den? Pluk havtornen om efteråret, og hav snapsen klar til vinterens kolde måneder.
Du skal bruge:
En stor håndfuld havtorn bær (Se vores sankeguide her)
2 spsk. honning
1 flaske klar Brøndum snaps eller anden neutral snaps eller bare slave vodka
Sådan gør du
1.
Skyl bærrene og kom dem i en flaske eller syltetøjsglas med låg.
2.
Hæld honningen over snapsen. Tilpas med mængden alt efter hvor sød du ønsker den. Det er altid muligt at tilsætte ekstra honning senere i processen, hvis du synes, den er blevet for syrlig.
3.
Hæld halvdelen af snapsen over bær og honning, så de er godt dækket. Luk låget og lad den stå og lagre i 3-5 mdr.
4.
Efter snapsen har lagret, skal den filtreres og smages til. Brug enten en si eller et kaffefilter til at filtrere snapsen. Er den for kraftig, kan den fortyndes med ekstra klar snaps.
5.
Snapsen er nu klar til at blive drukket, men kan med fordel også trække yderligere 1-2 mdr. Prøv den til desserter, hvor snapsens syrlige og friske smag står godt til det søde.
Comments