Gul ærtedip m. citronmarmelade
- GRO SELV
- 2. feb. 2023
- 1 min læsning
Dansk inspireret dip, som er udviklet af @amalieogflorasmiddage, der serverede dippen til MAINDREAM 2022 i Aarhus, som en del af en fire retters menu.
Du skal bruge (4 personer)
170 g gule ærter
1 fed hvidløg
20 g thain
1 citron
55 g sukker
60 ml olivenolie
Disclaimer: Opskriften er omregnet fra 75 til 4 personer, og dermed passer mængderne måske ikke helt. Så smag dig frem :)
Sådan gør du:
Sæt de gule ærter i blød i 10 timer. Skyl dem derefter og kog dem i rigeligt saltet vand efter pakkens anvisning (ca. mellem 60-90 min).
Blend derefter med rigeligt olivenolie, citronsaft, hvidløg, salt og peber og tahin.
Skræl skallen af citronerne af og hak den i små stykker. Put dem i en gryde med vand så det
dækker. Kog dem i 10 minutter, så bitterstofferne er trukket ud. Skær det hvide fra citronerne
og hak citronkødet i små tern. Kog citronkød og sukker sammen til en samlet masse og tilfør
sidst skallen. Lad det køle af og server det på humusen.
Server med surdejsbrød og grøntsagsstænger.
Comments