Menu

Pluk blomster

2

Der findes en række ulemper ved industriproduktionen af blomster – fx brugen af sprøjtemidler, kunstgødning og den lange transport til Danmark. Derfor kan det være en god idé at kigge sig om efter bæredygtige alternativer. Vi guider dig her gennem de mange alternativer 🌷

Du skal bruge:

  • Saks
  • Evt. bånd til at binde stilkene sammen

Sådan gør du


1.

Pluk selv-løsningen: Som super-sanker vil du selvfølgelig udnytte sæsonens mange farver, og drage ud i skoven, marker, vejkanter osv. for at finde fine alternative til blomsterhandlerens færdiglavede buketter. Ikke nok med at du på den måde har mulighed for at sammensætte din helt egen personlige buket, så er du også med til at vælge et mere klimavenligt alternativ.
Husk dog kun at sanke offentlige steder og med respekt for natur og andre. Hiv derfor aldrig planten op med rod, brug i stedet en saks, og tag aldrig mere end en håndfuld.

TIP: Skal du plukke en forårsbuket, så prøv at kigge efter syren, der ikke kun er flot og farverig, men også dufter fantastisk! Syrenen er i sæson fra maj til juni.

2.

Købe: Har du ikke tid eller mulighed for at finde blomster i naturen, kan et alternativ være at kigge efter lokale økologiske blomsterforhandlere. Følgende producerer økologiske blomster, men der findes også andre økologiske/bæredygtige gartnerier, planteskoler og gårdbutikker, som du lettest finder vha. en søgning på google:

- MuldKbh
- Blomsterskuret
- Plantula
- Grønne hjerter
- Fuglebækgaard
Vilde Violer

3.

Gavekort-alternativet: Det er ikke altid, der lige er sæson for pluk-selv blomster, og derfor kan et alternativ til buketten til fødselsdagen være et gavekort til en bæredygtigt/økologisk buket senere på året eller et kursus i blomsterbinding eller blomsterdyrkning.

4.

Grønne gaveideer: Et andet alternativ til en grøn gaveidé, der ikke involverer buketter fra en blomsterforhandler, er blomsterfrø til haven eller altanen. Du kan bl.a. finde frø på Urban Garden Co. og Urtegartneriet. Er man mere til bøger, kan en blomsterbog eller bladabonnement også være et hit! Se fx bogen fra Floret Flowers eller Praktisk økologi, hvor der gives tips til en mere bæredygtig have.

Hvor finder du dine blomster? Del det gerne med #groselv og tip os, hvis du har forslag til forbedringer! 🤗

Har du en projektidé? Udfyld formularen, så hjælper vi dig i gang!