Menu

Hjemmelavet pasta

1

Du kender godt følelsen af en cremet pastaret, der bare smelter på tungen. Så forestil dig denne følelse, bare 10 gange bedre. Hvorfor? Fordi hjemmelavet pasta i højere grad kan koges perfekt al dente, ikke klistrer sammen og det bedste ved det hele - det tager ingen tid at lave! Desuden er pasta et godt bæredygtigt alternativ til fx risene, da råvarerne kan dyrkes lokalt.

Du skal bruge:

  • 5 dl hvedemel
  • 3 store æg
  • ½ teske salt
  • God olivenolie
  • Folie
  • Pastamaskine (eller kagerulle)

Sådan gør du


1.

Bland salt og mel og si derefter melet ned på bordet, så der danner sig et 'bjerg'.

2.

Lav en fordybning i bjerget som når ned til bordpladen.

3.

Hæld æg og olie i fordybningen.

4.

Bland mel, æg og olie med hænderne eller en gaffel.

5.

Ælt dejen med hænderne, fold forsigtigt dejen ind over sig selv med håndfladerne.

6.

Lad dejen hvile i 10 minutter indpakket i folie.

7.

Del dejen ud i 4 lige store portioner med en kniv og kom frisk mel på bordpladen.

8.

Rul dejen ud, enten i maskinen på den tykkeste indstilling, eller med kagerulle på et rent bord.

9.

Fold dejens sider ind over sig selv, som et brev efter første udrulning.

10.

Rul dejen ud igen, først på den ene led, så på den anden.

11.

Rul dejen 3 gange på hver indstilling, eller rul ud med kagerullen så dejen bliver tynd og smidig.

12.

Skær nu pastaen ud i den ønskede bredde.

13.

Tilsæt lidt mel på den skårede pasta så den ikke klistre sammen.

14.

Hæng eventuelt pastaen op så den strækker sig lidt.

15.

Voilá! Du har nu lavet din helt egen pasta. Sejt! Nu skal du blot vælge om du vil gemme den til senere ved at tørre eller fryse den, eller om den skal koges til aftensmaden.

Hvordan foretrækker du din pasta? Del det gerne med #groselv og tip os, hvis du har forslag til forbedringer! 🤗

Har du en projektidé? Udfyld formularen, så hjælper vi dig i gang!